Mladší žáci – články k utkáním

Halenkov – Huslenky/Hovězí 0:9 (0:5)
Mladší žáci Huslenek se pro novou sezónu spojili s hráči z Hovězí a vytvořili sdružený tým. Po dvou týdnech společných tréninků zajížděli k prvnímu mistrovskému utkání do sousedního Halenkova. Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a hned ve třetí minutě unikl domácí obraně Petr Koňařík a zajistil vedení 0:1. Po gólu jsme soupeře zatlačili k bráně, ale naše zakončení postrádalo přesnější mušku. Halenkov se do šancí dostával sporadicky a ve většině případů jich už na polovině odzbrojil Antonín Koňařík. Největší příležitost ke skórování měli po rohu, ale Ondřej Novosad dokázal odvrátit míč z brankové čáry. Šok pro Halenkov nastal těsně před přestávkou, kdy jsme mezi 24. a 28. minutou dokázali vstřelit čtyři branky, tři z nich vsítil Petr Koňařík a jednu přidal Tomáš Filák. Rychlonohý Petr Koňařík pokračoval ve svém výkonu i v druhém poločase, během prvních čtyř minut dvakrát skóroval a uzavřel tak dva hattricky za zápas. Poté již dostávali přednost naši menší hráči a hra se tak zklidnila. I tak jsme ale stihli přidat ještě dvě branky. V 50. minutě se před brankou při dorážce jako první zorientovala Lucka Rožnovjáková a zvýšila na 0:8. A poslední branku utkání přidal po samostatném úniku Tomáš Filák.

Huslenky/Hovězí – Ústí 2:2 (2:1) pk. 2:3
Žáci se tentokrát poprvé v novém složení představili na domácí půdě. Již od začátku se odehrávalo vyrovnané utkání, na obou stranách stála dobře organizovaná obrana. Velice agilní byl znovu Petr Koňařík, který využíval svou rychlost a dostával se k únikům, bohužel byl hodně „přemlsaný“ z minulého utkání, kde vsítil 6 branek a, tak některé situace řešil až moc samostatně a nevyužíval pomoci od svých týmových spoluhráčů. Prvního gólu jsme se dočkali až v 16. minutě, Michal Rišica se dostal do samostatného úniku a střelou k tyči nedal brankáři šanci (1:0). Ve 23. minutě se konečně po několika šancích prosadil Petr Koňařík, tentokrát své sólo zakončil přesně (2:0). Hosté na to ale odpověděli nejlépe, jak mohli, hned o minutu později nastoupili do otevřené a podařilo se jim snížit (2:1). Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, na obou stranách se hráči snažili dostat do zakončení, ale pozorná obrana či brankářské výkony zabránily ve skórování. Už když to vypadalo, že sdružený tým Huslenek a Hovězí uhájí své další vítězství, tak třicet vteřin před koncem utkání se dostal do úniku Daniel Ščotka a vyrovnal na 2:2. Následoval tak penaltový rozstřel, v něm hned první penaltu zahodil Antonín Koňařík a hráči z Ústí byli 100%, a tak jsme odešli z utkání se ziskem pouze jednoho bodu.

Ratiboř – Huslenky/Hovězí 5:2 (3:1)
Kvůli Huslenským slavnostem bylo utkání netradičně přeloženo na pondělí. Nyní nás čekal soupeř, který má velkou základnu a taky velmi silný ročník. Ratiboř začala velice aktivně, tlačila nás k bráně a zkoušela nás ohrozit z větší dálky, ale k výraznějším šancím jsme ji nepustili. Naopak na druhé straně jsme hrozili z brejků, do nebezpečného úniku se dostala Sandra Holubová, ale jen těsně minula soupeřovu bránu. V 15. minutě ale fauloval v pokutovém území Antonín Koňařík a domácí se proměněnou penaltou ujali vedení (1:0). Vyrovnání měl na kopačce opět Antonín Koňařík, ale jeho střela jen proletěla kolem tyče brány. Tři minuty před koncem poločasu, ale naše obrana vypadla z koncentrace a dvakrát jim propadl míč, čehož soupeř využil a navýšil tak svůj náskok na tři branky (3:0). Ještě do poločasu jsme se dočkali snížení, Michal Rišica vybojoval míč a krásnou střelou na zadní tyč upravil skóre 3:1. Do druhého poločasu jsme rozhodli úplně vysunout útočníka a spoléhat na brejkové situace. Náš plán nám vycházel a dostávali jsme se do více příležitostí. Ale Ratiboř podržel v několika situacích jejich kapitán v bráně, který dokázal zneškodnit jak hlavu Petra Koňaříka, střely z dálky Štěpána Poláška či nájezdy Michala Rišici. A tak se uplatnilo nepsané pravidlo „nedáš, dostaneš“. Filip Adam z Ratiboře ve 41. minutě zkompletoval hattrick a navýšil tak na 4:1. Huslenky se i nadále snažily udělat něco s výsledkem, ale Ratiboř je už do závažnějších šancí nepouštěla a v 54. minutě ještě po chybičce gólmana Martina Bláhy navýšili na 5:1. Do hry se dostala i naše golmanská jednička Tomáš Rusín, který během pěti minut ukázal našim útočníkům, jak se to má dělat. Dokázal si vypracovat dvě brankové příležitosti, z nichž jednu využil a snížil tak na konečný stav 5:2.

Huslenky/Hovězí – Horní Lideč/Lačnov 1:1 (1:1) pk. 4:5

Náš druhý domácí zápas se tentokrát odehrával na hřišti v Hovězí. Znovu jsme přivítali silného soupeře s velkou základnou, a tak nás čekalo těžké utkání. Hned v prvních minutách mohl využít chyby hostující obrany Štepán Polášek, ale zbrkle se rozhodl zvolit střelu z dálky, se kterou si gólman poradil. Utkání se neslo ve vyrovnaném duchu, na obou stranách se spoléhalo na obranou fázi s rychlým přechodem do útoku. Na tohle je u nás specialista Petr Koňařík, který se často snažil probít krajem obrany, bohužel finální zakončení nám nevycházelo. A tak jako první se podařilo skórovat hostům, v 18. minutě se dostal k míči Martin Šerý, který vyslal na bránu tvrdou ránu, tu Tomáš Rusín vyrazil na břevno, od kterého míč nešťastně spadl na jeho záda a do brány (0:1). O pět minut později jsme se ale dočkali vyrovnání, Petr Koňařík unikl obraně a i když byl faulován, stihl propasírovat míč na Michala Rišicu a ten před prázdnou branou nezaváhal (1:1). Ve druhém poločase jsme mohli jít zkraje do vedení, když znovu unikl Petr Koňařík a byl faulován v pokutovém území, ale jako exekutor pokutového kopu neuspěl. A tak zápas pokračoval v opravdu vyrovnaném duchu, kdy mohla rozhodnout jedna chyba či přesně zakončená akce. A když se neujala ani v poslední minutě střela Antonína Koňaříka, dospěl tak zápas ke spravedlivé dělbě bodů a bod navíc byl určen pokutovými kopy. Michal Rišica, který byl určen jako gólman na penalty, zlikvidoval jeden pokus, bohužel my jsme měli dva neúspěšné střelce, a tak jsme znovu odešli v penaltách na prázdno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *