Zpráva tenisového oddílu – 2018

   Blíží se konec roku 2018, který byl pro naši další činnost zlomovým. Dohodli jsme se s výborem TJ Sokol Huslenky, s hráči a s rodiči našich malých tenistů, že založíme vlastní tenisový oddíl. K tomuto rozhodnutí jsme dospěli po dlouhodobějším zvažování „pro“ a „proti“ a věříme, že toho nebudeme litovat a úroveň tenisu na Huslenkách bude vzkvétat. Máme potenciál v našich šikovných dětech a mezi obcemi na Valašsku i v širším okolí se s nimi neztratíme. K tomu máme spoustu obětavých lidí, jak hráčů, tak rodičů a funkcionářů, se kterými oddíl bude dobře fungovat.

   V měsíci říjnu jsme zaregistrovali nový tenisový oddíl TJ Sokol Huslenky do Českého tenisového svazu, do oddílu jsme zapsali všechny naše závodní i rekreační hráče, celkem 66 sportovců. Po předchozí domluvě s  TJ MEZ Vsetín – mateřským klubem našich závodních hráčů, jsme postupně přeregistrovali všechny „závodníky“ do vlastního klubu.
A příští rok už budeme reprezentovat na soutěžích Huslenky!!
Absenci min. dvou tenisových kurtů pro organizaci soutěží a tréninky jsme prozatím vyřešili dohodou s vedením TJ MEZ Vsetín, pronajmou nám pro tyto účely své kurty.

Čeká nás spousta práce a větší výdaje, které se budou týkat organizace soutěží, trénování atd., ale vidíme, že tenisu se na Huslenkách daří, tak nás všechny, jak hráče, tak rodiče, tak funkcionáře TJ Sokol Huslenky, ta práce těší.

A teď ještě shrnutí průběhu druhé poloviny roku 2018. Závodní hráči se zúčastňovali individuálních venkovních turnajů, dle vlastního výběru. Všechny děti opět pilně trénovaly jak o prázdninách, tak v novém školním roce. Každé dítě má 1 až 3 tréninky týdně, k tomu někteří mají ještě sparing (hra-trénink s jiným hráčem). Ti nejpilnější tudíž hrají tenis 4x týdně. A na soutěžích je to poznat, nejsou to žádná ořezávátka-).

Na závěr tenisové sezóny, dne 7.10.2018, jsme uspořádali u nás na Huslenkách turnaj smíšených dvojic „Huslenky Junior Cup 2018“, hráli rodiče a děti. Celkem se zúčastnilo turnaje 12 smíšených párů, každé dítě si k sobě vylosovalo nějakého „cizího“ rodiče. Hráli jsme ve dvou skupinách, každý s každým odehrál tiebreak, tzv. „zkrácenou hru“. Poté následoval „pavouk“ a po celodenní hře jsme i na našem jednom kurtu turnaj stihli odehrát. Zvítězil pár Adam Václavík a Jarda Trtík, který se ve hře střídal s Kristýnou Trtíkovou, druhé místo obsadil pár Markétka Schönnová a Katka Pončíková a na třetím místě se umístil Filip Hrtáň s Jardou Navrátilem.

tenis-2_2018

Atmosféra byla úžasná, všichni zúčastnění fandili, naše skvělé maminky připravily výtečné občerstvení – zákusky, chlebíčky, ovoce, atd. další občerstvení v podobě uzeného kabanosu a dále ceny – čokoládové medaile, pohár a medaile pro první tři páry finančně podpořila naše TJ Sokol Huslenky.

Naši velcí tenisti se zúčastnili v druhé polovině roku několika amatérských turnajů ve Velkých Karlovicích, ve Vsetíně, na Hutisku, na Hovězí atd.

V září jsme uspořádali vlastní „huslenský“ turnaj na kurtech ve Vsetíně na Ohradě. Pozvali jsme na oplátku hráče z Karlovic, Hutiska, Karolinky, Halenkova atd., všechny ty, se kterými jsme se během celé sezóny utkávali na jejich domácích hřištích. Zajistili jsme občerstvení a ceny a děkujeme ještě jednou Katce Adamcové, která nám vyrobila originální pohár pro vítěze.

tenis-1_2018

Děkujeme všem, kteří nás podporují a pomáhají nám a zejména děkujeme za podporu naší obci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *