Muži – články z jarní části

Poličná : Huslenky 3:1 (2:1)
Poličná přivítala na svém hřišti Huslenky. Hned ve třetí minutě šli domácí do vedení, Aleš Žniva dostal míč za obranu, zpracoval si jej a střelou ze vzduchu prostřelil hostujícího gólmana – 1:0. Domácí v úvodních dvaceti minutách dominovali, měli tlak, ale v šancích a závarech nedokázali vstřelit pojišťující gól. Huslenky začaly více útočit, ale nedokázaly si vytvořit šance k vyrovnání. Druhý gól padl až v 36. minutě, pěknou kolmici překonal Hučíka kapitán Petr Bártek – 2:0. Huslenky ale dostaly velkou příležitost ke snížení, Baletka proběhl vápnem, střetl se s domácím brankářem Včelným a rozhodčí Švec odpískal poměrně přísnou penaltu. Míč si na bílý puntík postavil Michal Brhlík, který střelou doprostřed nedal Včelnému šanci – 2:1. Gól do šatny dostal hosty na koně. Domácí přestali hrát a spoléhali se pouze na brejkové situace. Hosté si vypracovali územní tlak, ze kterého ale nedokázali vytěžit šance na vyrovnání. Poličná se spoléhala na poctivé bránění a rychlé kontry, ze kterých vznikly náznaky šancí, ale Hučík nemusel zasahovat. Rozhodující moment přišel v 81.minutě, přímý kop propadl až na zadní tyč, kde se nacházel nikým nehlídaný Jakub Orság, který tak definitivně zhatil šance hostujícího celku na bodový zisk. Body tak zůstaly v Poličné za výhru 3:1.

Huslenky : Bynina 3:0 (1:0)
Bynina není v herní pohodě, prohrála ve dvou zápasech za sebou, ve kterých dokonce inkasovala devět branek. Do Huslenek zajížděla bez tří hráčů základní sestavy, což mohlo hrát Huslenkám do karet. Huslenky vstoupily do utkání dobře, byly nebezpečné, ale nedokázaly vstřelit úvodní branku. Bynina si vypracovala zajímavé příležitosti, ale Neuberger ve dvou případech na Hučíka nevyzrál. Úvodní trefa utkání přišla v 36.minutě, po rohu přišel do vápna přízemní centr, který na přední tyči uklidil do branky patičkou Tomáš Zádilský – 1:0. V druhém poločase byli domácí hráči aktivnější a mohli přidat druhou branku, ale Slováčkovu střelu z dvaceti metrů vyrazil Šedý na roh. Hostujícím obráncům dělal celé utkání problémy útočník Tomáš Zádilský, který si vypracoval několik úniků, ze kterého v jednom případě dokonce nastřelil tyč. Územní převaha Huslenek vyústila v 66. minutě v druhou branku, k odraženému míči se dostal Lukáš Labaj, jenž obstřelil Šedého – 2:0. Bynina mohla brzy korigovat nepříznivé skóre, ale Barteckého přímý kop z dobré pozice mířil přímo doprostřed, kde se nacházel připravený brankář Hučík, jenž tvrdý pokus vyrazil na roh. Huslenky v poklidu hrály svůj fotbal a čtyři minuty před koncem dali definitivní tečku za utkáním, z dorážky se prosadil Radek Koňařík – 3:0. Huslenky zvládly zápas s těžkým soupeřem a zvítězily 3:0.

Valašská Bystřice : Huslenky 3:2 (2:1)
Valašská Bystřice vstoupila do zápasu dobře, měla více ze hry a po dvaceti minutách se dostala do vedení. Přímý kop doletěl až na zadní tyč, kde se nacházel osamocený Radim Macháček, jenž míč umístil hlavou k tyči – 1:0. O pár minut později měli hosté obrovskou příležitost k vyrovnání, po ruce ve velkém vápně se k pokutovému kopu postavil Baletka, ale na brankáře Maleňáka nevyzrál. V další šanci se opět objevil Baletka, ale ani tentokrát nedokázal Maleňáka překonat. Opět zafungovalo staré známé pravidlo „nedáš, dostaneš“, Huslenky nevyužily své šance a byly za to náležitě potrestány, dvě minuty před koncem poločasu udeřil po rychlém brejku Ondřej Vaněk – 2:0. Hosté však na druhou inkasovanou branku zareagovali nejlépe, jak mohli, o pouhou minutu později totiž snížili, gól do šatny po akci Labaje obstaral Radek Koňařík – 2:1. Bystřice se v úvodu druhého dějství opět propracovala k dvoubrankovému náskoku, po ruce ve vápně se z penalty nemýlil Petr Pohořelský – 3:1. Ke konci utkání Huslenky otevřely hru, a tak měli domácí několik příležitostí k rychlým brejkům, které ale nedokázali proměnit. Jiskřičku naděje vykřesal pro hosty pět minut před koncem střelou do prázdné branky Jaroslav Slováček – 3:2. Huslenky vrhly všechny síly do útoku, ale nedokázaly ohrozit Maleňákovu branku. Domácí si tak těsné vítězství 3:2 uhlídali a připsali si další tři body do tabulky.

Huslenky : Halenkov 4:2 (2:2)
Derby začalo lépe pro domácí Huslenky. Ve 12. minutě se po přenesení na levou stranu ocitl v jasné šanci Jaroslav Slováček, jenž nedal Tomanovi žádnou šanci – 1:0. O tři minuty později však bylo vyrovnáno, roh Haničáka přetavil ve vyrovnávací branku Jakub Tydlačka – 1:1. Sedm minut na to se situace téměř zopakovala, tentokrát poslal Mikulenka do vápna dlouhý aut, jejž si opět našel Jakub Tydlačka a na zadní tyči znovu hlavou překonal Hučíka – 1:2. Domácím se přesto ještě do poločasu podařilo srovnat, Mikulenkovi se nepovedl odkop, trefil prvního před sebou stojícího hráče, od nějž se míč odrazil k Lukáši Labajovi a ten nekompromisně zavěsil – 2:2.
Utkání výrazně ovlivnila 56. minuta, unikajícího Zádilského totiž podrazil Marek Krňa a hlavní rozhodčí Holáň jej předčasně poslal do sprch. Hosté se snažili remízový stav udržet, ale po chybě v zadních řadách se k míči důrazně prodral Jaroslav Slováček, jenž druhou brankou v utkání vrátil vedení na stranu Huslenek – 3:2. O sedm minut později domácí utekli na rozdíl dvou branek, nepovedenou střelu Slováčka dorazil za Tomanova záda Ondřej Baletka – 4:2. Hosté se nadále snažili s nepříznivým stavem něco provést, ale domácí obrana byla pozorná. V úplném závěru mohl zkompletovat hattrick Slováček, ale Toman jeho povedenou střelu vyrazil na roh. Domácí i se štěstím dovedli zápas do vítězného konce.

Nový Hrozenkov : Huslenky 0:1 (0:1)
I přes absenci dvou klíčových útočníků Zádilského a Slováčka mělo od úvodního hvizdu v derby navrch hostující mužstvo. Domácí hráči působili unaveně a příliš se jim hrát nechtělo. Huslenky domácího laxního přístupu využily a po 27. minutách šly do vedení. Po přihrávce Januše a nedorozumění v obraně Hrozenkova doklepl míč od branky Michal Brhlík – 0:1. Domácí se zmohli pouze na pár standardních situací z pětadvaceti metrů, které však k úspěchu nevedly. Ne příliš atraktivní první poločas tak do vítězného konce dovedly díky brance Brhlíka hosté.
Ve druhém poločase se nehrál příliš líbivý fotbal. Hráči Nového Hrozenkova vsadili na hru po křídlech, ale hostující mužstvo bránilo kompaktně a pozorně. Zřejmě jediné zaváhání v hostující obraně mohlo vyústit ve vyrovnávací branku, jeden z domácích borců však nastřelil z hranice dvaceti metrů spojnici Hučíkovy svatyně. Ve vyrovnaném druhém poločase si domácí vytvořili další standardní situace, ale opět nedokázali trefit zařízení. Huslenky tak mohly v úplném závěru zápasu navýšit svůj náskok, ale Baletka tváří v tvář brankáři Novosadovi trefil pouze tyč a Kovář z dorážky přestřelil. Hosté tak nakonec hubený náskok udrželi a z Nového Hrozenkova si odvezli tři body za těsnou výhru 1:0.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *