Muži – souhrn utkání

Horní Bečva – Huslenky 2:0 (1:0)
Huslenky v prvním jarním kole zajížděly k soupeři na Horní Bečvu. Huslenky si byly vědomy síly domácích, a tak nastoupily v rozestavení 4-5-1. Dlouho se dařilo bránit domácím rychlé útoky. Až ve 32.minutě po rohu propadl míč a Michal Třeštík nadvakrát dostal míč do brány (1:0). Huslenky se ještě pokusily o vyrovnání do poločasu. Ale Labaj z velké šance minul a následně Januš z přímého kopu orazítkoval pouze tyč. Huslenky chtěly pokračovat ve své hře i po přestávce, ale dlouhý nakopnutý míč za obranu do brejku Ondřeje Bártka v 51. minutě, který se v zakončení úniku nemýlil (2:0), rychle změnil taktiku Huslenek. Huslenky musely vice otevřít hru a to vyhovovala právě domácím, kteří si zajistili obranu a spoléhali na rychlé protiútoky, ale mladí hráči neměli dostatečně přesnou mušku. Na druhé straně se Huslenkám nedařilo překonávat jistou obranu soupeře.

Huslenky – Halenkov 2:6 (1:2)
V prvním domácím utkání na jaře jsme přivítali naše sousedy z Halenkova. Halenkov toužebně pokukuje po I.B třídě, a tak u nás chtěl 100 % bodovat. Oba týmy nasadily ze začátku velké tempo a jako první zahrozili domácí, ale střela šla mimo bránu. Pak ale naši dvakrát udělali dvě velké hrubky a kvalitní útočník Halenkova Jan Šulák je potrestal a poslal Halenkov do dvoubrankového vedení. Huslenky se nevzdaly a ve 22. minutě se po rohu prosadil Radek Januš (1:2). Halenkov se snažil výsledek navýšit, útočné duo Zádilský, Šulák neustále větralo naši obranu, ale v pohotovosti byl náš brankář Marek Hučík, který vytáhl několik skvělých zákroků a držel tak Halenkov na dostřel. Bohužel začátky poločasů nám vůbec nejdou a v dnešním zápase tomu bylo zrovna tak, do 60. minuty jsme prohrávali 1:5 a bylo po zápase. Jiskru naděje ještě vykřesal Baletka. Radek Januš obral chybující obranu a předložil míč Baletkovi, který zamířil přesně (2:5). Bohužel další šance už jen skončily v náručí gólmana. Na konečný výsledek 2:6 upravil v závěru mladý Měrka.

Nový Hrozenkov – Huslenky 1:2 (1:1)
Další derby v rámci Hornovsacka jsme odehráli tentokrát s Novým Hrozenkovem. Začali jsme aktivně, ale prvním střelám na bránu chyběla patřičná přesnost. Naopak ve 14. minutě si pomohl faulem v pokutovém území Tomáš Kopecký a Hrozenkov penaltu proměnil a ujal se tak vedení. Hra se po tomto okamžiku hodně změnila. Najednou to byla nakopávaná z obou stran, záložní řada létala z jedné strany na druhou pomalu bez dotyku míče, a tak nepřicházeli ani šance na srovnání. Až těsně před poločasem, Radek Koňařík zatáhl míč podél lajny a naservíroval ho před bránu Ondřeji Baletkovi a ten vyrovnal. Gól do šatny naše nabudil a začali si věřit a vytvářet si příležitosti k navýšení výsledku. Toho se dočkali až v 75. minutě. Tomáš Helis zahrával přímý kop, brankář vyrazil pouze před sebe a jako první u dorážky byl navrátilec Martin Rýc a strhl vedení na naši stranu 1:2. Poté se Huslenky zatáhly a bránily výsledek. Hrozenkov si vypracoval příležitosti k vyrovnání, ale v bráně nás podržel Marek Hučík, a tak jsme se dočkali prvního jarního vítězství, které bylo velice důležité k postavení našeho celku v tabulce.

Bynina – Huslenky 7:3 (3:3)
Huslenky tentokrát zajížděly ke kandidátovi na postup. Začátek byl jak z říše snů, nejdříve v 7. minutě se po skvělé přihrávce Ondřeje Baletky dostal do úniku Lukáš Labaj, který svou šanci zužitkoval. V 10. minutě byl faulován Ondřej Baletka v pokutovém území a Tomáš Helis nařízenou penaltu proměnil (0:2). V 24. minutě byla nařízena penalta bohužel i na druhé straně a domácí snížili (1:2). To domácí hodně nakoplo a pomalu zatlačili Huslenky k bráně. V 36. minutě se dočkali srovnání 2:2. Huslenky působily velice zaskočeně a nemohli se vymanit z tlaku soupeře. Až těsně před koncem první poloviny to vzal na sebe Tomáš Helis a krásnou dalekonosnou střelou nám vrátil vedení. Bohužel vedení netrvalo dlouho. Po sérii chyb jsme Býnině ve 45. minutě znovu darovali vyrovnání (3:3). Začátkem druhého poločasu jsme se dostali do úniku tři na dva, Helis tentokrát tváří v tvář nepřekonal gólmana. Zde platilo nepsané pravidlo „nedáš, dostaneš“. Domácí se znovu po chybě naší obrany poprvé v utkání ujali vedení. O pár minut později přišla další chyba ve středu pole a soupeř toho rázem využil (5:3). Od té branky Huslenky totálně rezignovaly a soupeř nás přehrával a přidával další branky. Byl to zápas dvou poločasů, po prvním jsme si řekli, že tady můžeme uhrát pěkný výsledek. Po výkonu v druhém poločase můžeme být rádi, že výsledek byl „pouze“ 7:3. Zápas plný individuální chyb, kterých se musíme do příště vyvarovat.

Huslenky – Poličná 2:3 (0:1)
V nadcházejícím utkání nás čekal další těžký soupeř s ambicemi na postup a Huslenky toužily obrat favorita o nějaké body. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, bohužel ve 12. minutě prošel hostující hráč ve středu pole přes 3 hráče a vystřelil zpoza dvacítky. Gólman Marek Hučík sice střelu vyrazil, ale jen těsně pod břevno. Huslenky gól ale nepoložil a stále předváděly s Poličnou vyrovnané utkání. Šanci na vyrovnání bylo několik, ale nedařilo se nám je proměňovat. Po poločase jsme vyvinuli tlak a hned ve 48. minutě jsme se mohli radovat. Radek Koňařík využil nedorozumění brankáře se stoperem a vyrovnal na 1:1. Bohužel z vyrovnání jsme se neradovali dlouho, o deset minut později znovu střela zpoza pokutového území, která jen taktak proplula pod naším gólmanem. O tři minuty později bylo ještě hůř. Tomáš Kopecký si počínal v pokutovém území neopatrně a faulem zařídil hostům pokutový kop, který proměnili. To naše na chvíli ochromilo a nebylo možné se znovu pořádně rozehrát. Ale postupem času jsme se zase dostali do hry a začali ohrožovat soupeřovou bránu, v 81. minutě se dočkali snížení. Před bránou se strhla „trma vrma“ a Brhlík poslal míč před branku a Labaj v poklidu dorazil míč do branky. Huslenky stupňovaly tlak, ale hostující obrana poctivě bránila a nedopustila vyrovnání. Zápas byl velice bojovný a výkon Huslenek dokázal, že mají na vyšší místo v tabulce, než které teď okupují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *